Specialskolelærere, der arbejder på de københavnske specialskoler med særligt sårbare elever, fik i sidste uge besked om, at det nu er muligt for dem at blive vaccineret mod Covid-19.

I de sidste uger har der været en livlig debat omkring, hvor langt lærerne på landets specialskoler skulle frem i køen, når det kom til at få den eftertragtede vaccination mod Covid-19.

Nu er man i Københavns Kommune begyndt at vaccinere de allerførste specialskolelærere. Her er tale om nogle af de lærere, der arbejder på kommunens kategori 4 specialskoler, hvor eleverne med funktionsnedsættelser eller udviklingshæmning går i skole.

Børne- og Ungdomsforvaltningen i København oplyser til KLFnet, at forvaltningen har vurderet, at specialskolelærerne skulle være en del af målgruppe 4 i den landsdækkende vaccinationsplan. Denne målgruppe betegnes som ”Udvalgt frontpersonale i sundheds-, ældre- og dele af socialsektoren.

Det har ikke været muligt at få oplyst hos Region Hovedstaden eller forvaltningen i København, hvor mange specialskolelærere der har fået tilbud om vaccine, og om det kun gælder specialskolelærere i København.

Det er et stort fremskridt

Torben Fleckner, der er lærer og TR-suppleant på specialskolen Øresundsskolen, har i dag fået sit første stik mod corona.

”Der var en dejlig løssluppen stemning ved vaccinationscenteret. Folk er klar til at knuse corona”, siger han og tilføjer, at det skal fejres med et glas rødvin i aften.

Den gode nyhed om, at det nu var Torben Fleckner og hans kollegaers tur til at få coronavaccinen, fik de på Aula i sidste uge.
 
”For Søren, det var stort. Det fik en til at tro, at den her lockdown har en ende. Lige da jeg havde bestilt tid til min første vaccination, bestilte jeg også en vinterferie til næste år,” siger han.

Foruden forhåbningerne om vinterferie og personalefester, er det vigtigste for Torben Fleckner, at han snart er bedre beskyttet mod at smitte sine elever med corona.

”For mig er det nervøsiteten ved at smitte en sårbar elev, der fylder allermest”, siger han. ”Det ville være det værste, der kunne ske”.

I alt er 3 procent af den danske befolkning færdigvaccineret mod corona. 175.195 personer er færdigvaccinerede, skriver dr.dk.

Denne artikel og tilhørende indhold udtrykker ikke nødvendigvis KLF´s synspunkter. Læs mere.