- Politikerne har lyttet, og sygeundervisningen bevares. Det er godt for den københavnske folkeskole og ikke mindst for Københavns mest udsatte elever, lyder det fra Janne Riise Hansen, næstformand i Københavns Lærerforening.

Sygeundervisningen med udkørende lærere, der tager sig af de mest sårbare elever, var på alles læber i Børne- og Ungdomsudvalget i december. Her skulle udvalget tage stilling til, om sygeundervisningen skulle lægges ud på de enkelte skoler.

Men forslaget blev opgivet til stor glæde for Københavns Lærerforening.

- Politikerne har heldigvis lyttet til vores argumenter. Sygeundervisning er en kompleks opgave, som hjælper de børn og unge i kommunen, der har det allersværest. Skolerne har gjort alt, hvad de kunne, når børnene og de unge får tilbudt sygeundervisning. Derfor er vi rigtig glade for, at tilbuddet - der bygger på et stærkt fagligt fællesskab og en stor ekspertise - bevares, siger næstformanden.

Såvel skolelederforeningen, Københavns Lærerforening, de udkørende lærere samt ledere fra Holbergskolen, hvorfra sygeundervisningen administreres, har argumenteret for at bevare sygeundervisningen.

Den bydækkende sygeundervisning i Københavns Kommune omfatter 16 udkørende lærere, der hjælper omkring 100 børn og unge om året. Den dækker samtlige folkeskoler i København med undtagelse af specialskolerne. Børnene og de unge bliver undervist hjemme i trygge rammer, samtidig med at lærerne udfører brobyggende arbejde på skolerne.

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.