Positive ord til lærerne var der masser af i talerne til KLF’s medlemsfest i fredags. Rigtig mange festklædte medlemmer var mødt op for at fejre fællesskabet, sammenholdet og det faglige engagement. Og for at markere 10-året for lockouten.

Efter at have nydt en god middag i de faglige klubber rundt omkring i byen troppede festglade kolleger op i Amager Bio. Her bød bestyrelsesmedlem Peter Jensen velkommen, og tidligere formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo, national forskningsleder på PIRLS-undersøgelsen, Simon Skov Fougt, og formand for KLF, Katrine Fylking holdt tale, inden Magtens Korridorer gav den gas til en velsmurt koncert, og DJ’en satte gang i dansegulvet.

Ifølge Anders Bondo har lærernes kamp stået på i rigtig, rigtig mange år med ”afskaffelse af lærerrådet, elevplaner, nationale tests, kvalitetsrapporter og styring, styring, styring”, og vi skal huske på, at det er de samme politikere, der fortsat sidder ved magten. Ifølge ham burde det have været Christiansborg og kommunerne, der inviterede til en kæmpefest her på tiåret for lockouten og ”undskylde og sige tusind tak, fordi I ikke lod jer vælte.”

- Det er takket være jeres indsats, at vi stadig har en skole, der virkelig er værd at forsvare […] Hold fast i sammenholdet, hold fast i det professionelle, værdigheden - og på mine børnebørns vegne – tusind tak for indsatsen!

Simon Skov Fougt holdt en underholdende tale med fokus på skolereformen, PIRLS-undersøgelsen og alt det, han ikke kunne regne ud.

- Jeg har svært ved matematik. Jeg kan ikke forstå, hvordan kombinationen af mere utilfredse lærere med en halveret forberedelsestid og meningsløst måltyranni skal kunne øge noget som helst, andet end utilfredshed. Det faglige går ikke bedre, trivslen er faldet, og den sociale arv er ikke brudt. Jeg siger ikke, at det er reformens skyld. Det har jeg ikke belæg for at sige. Jeg konstaterer bare, at ingen af dens tre mål er indfriet. Tværtimod.

Han sluttede med et ”tillykke med, at I overlevede. I stod det, jeg har kaldt den største skolepolitiske skandale i nyere tid, igennem.”

KLF’s veloplagte formand, Katrine Fylking, hyldede også fællesskabet, sammenholdet og det faglige fællesskab. Fra hendes side lød det bl.a.:

- Vi er et fællesskab og et kollektiv. Og som fagforening bruger vi kollektivet til at løfte hinanden – og det er uanset om vi taler om arbejdsforhold, løn eller i det pædagogiske fællesskab. Intet har nogensinde vist, at det kan betale sig at stå alene. Sammen er vi stærke, og der er brug for alles kræfter.

- [… ] Så i aften: Lad os hylde hinanden, vores profession og vores fagforening.

Med disse ord blev der skruet op for musikken og tændt ild i danseskoene. Tak til Magtens Korridorer for et brag af en koncert og til DJ'en for at forsætte den fantastiske stemning.

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.