Hvordan kan det være, at Københavns Kommune ikke tager den samme beslutning som Frederiksberg Kommune om at udskyde den fysiske skolestart til 11. januar 2021?

Debatindlægget er udtryk for skribentens egen holdning. Alle kan som udgangspunkt sende debatindlæg til KLFnet.dk's redaktion. Se regler og retningslinjer for debat på KLFnet.dk.

Af Anders Müller, lærer og TR på Bellahøj Skole

Regeringen har lagt det ud til de enkelte kommuner, hvorvidt skolestarten i det nye år skal udskydes. Det undrer mig dog meget, at Københavns Kommune ikke tager en kollektiv beslutning i stedet for at overlade det til den enkelte skole, som det nu er tilfældet. Smittetallet er stadig højt i hovedstaden, og vi kan kun gætte på, om tallet er faldet hen over julen og nytåret.

Som lærer er jeg en del af frontpersonalet. Det er jeg stolt af. Men jeg vil gerne kunne gå på arbejde så trygt og sikkert som muligt. Med et smittetal, der er stigende blandt børn og unge, opfordrer jeg til, at skolestarten udskydes for alle klasser til 11. januar 2021. Det vil skabe tryghed blandt lærere, pædagoger, børn og forældre. 

I vores nabokommune Frederiksberg har de søndag besluttet at udskyde skolestarten til 11. januar 2021 for alle eleverne – også 0. til 4. klasse. Det er ansvarligt og klogt. Et højt smittetryk i hovedstadsområdet stopper ikke ved bygrænsen til København.

Jeg opfordrer derfor de ansvarlige politikere i Københavns Kommune til at udskyde skolestarten for alle elever frem til 11. januar 2021.

Følg KLF på Facebook

Tilmeld klfnet's nyhedsbrev

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke. Tilmeld dig her.