Valg i Københavns Lærerforening er en omstændelig proces, og ikke mindst i år er den nærmest labyrintisk. Den afgående formand Jan Trojaborg kaldte dagen for opstillingsgeneralforsamlingen for ’historisk’, for ikke alene er der usædvanligt mange kandidater – valghandlingen vil strække sig til ind midt i april. Bemærkelsesværdigt er det også, at omkring 10 procent af KLFs medlemmer ikke er ansat på en af de velkendte folke- eller specialskoler, men i private gymnasiers grundskoleafdelinger, UU-vejledningen, Børne Center København, internationale skoler, SOPU (social- og sundhedsuddannelser: Sundhed, Omsorg, Pædagogik, Uddannelse) eller andre særlige arbejdssteder.
Jan Trojaborg opfordrede tillidsrepræsentanterne til ihærdigt at få kollegerne ude på skolerne til at afgive deres stemme ved valgene, og for yderligere at motivere har KLF udlovet attraktive præmier til de KLF-afdelinger, der opnår en høj stemmeprocent.
Det københavnske foreningsdemokrati videreføres
KLF-formanden ridsede valghandlingens historie op fra tiden som selvstændig forhandlingsberettiget fagforening til situationen i dag som Kreds 11 i Danmarks Lærerforening. I KLF er der en lang tradition for urafstemning ved valg til bestyrelsen. Hensigten er at give alle medlemmer mulighed for at få indflydelse.
Sådan foregår det ikke i DLFs andre kredse. Her vælges formandskab og bestyrelse ved de ordinære generalforsamlinger, der så måske trækker lidt større medlemsdeltagelse. Men det københavnske foreningsdemokrati videreføres altså også efter sammenslutningen med DLF. I forbindelse med sammenslutningen blev valgperioden ændret til to-årig, efter at KLF i en årrække havde haft 3-årige valgperioder.
Lange taler kalder på taletidsbegrænsning
På opstillingsgeneralforsamlingen præsenterede kandidaterne sig og nævnte, hvilke(t) valg de stiller op til. Det betød, at et par og tyve kandidater gik til talerbordet, og det tog selvfølgelig noget tid, før alle havde rundet af.
Generalforsamlingens tilrettelæggere kan næste gang med fordel tænke i taletidsbegrænsning, som det kendes fra de almindelige generalforsamlinger. Man kan nå at sige meget godt på 5-6 minutter. Nogle kandidater fattede sig i nogenlunde korthed, mens andre brugte både 10 og 15 minutter på deres ærinde.
Ved længere taler bliver de samme emner gentaget gang på gang, når kandidaterne ønsker at beskrive deres detaljerede syn på fx psykisk arbejdsmiljø, forberedelsestid, skoledagens længde og læringsplatforme. Det bliver hurtigt lidt trivielt, hvad man da også kan fornemme på udsivningen fra salen, for deres synspunkter skiller sig ikke ud fra de øvrige kandidater. Afmålt tid vil skærpe kravet om at nævne de væsentligste synspunkter og særlige karakteristika ved en kandidat. Det vil være en stor hjælp for både kandidaten og for tilhørerne.
Kalender for valg – se KLFnet.dk
Valgdagene er fastsat til 12. marts, 19. marts, 9. april og 16. april – dog er der kun valg 19. marts og 9. april, såfremt det er nødvendigt, fordi en kandidat ikke i første omgang har opnået mere end 50 procent af de afgivne stemmer. De enkelte valg foregår elektronisk over et par dage.
Se i øvrigt den detaljerede kalender for valget på klfnet.dk i TR-udsendelse nr. 28 fra 22. december 2017.
Alle kandidater vil fra midten af uge 9 kunne ses på deres egne kandidatsider på KLFnet.dk. Her kan du læse deres valgoplæg, høre talen fra opstillingen samt se en video med kandidaten.
Kandidater til valgene
Der er tre kandidater til formandsposten:
Lars Sørensen, KLFs nuværende næstformand, medlem af DLFs hovedstyrelse
Kjell Nilsson, Den Classenske Legatskole, medlem af KLFs bestyrelse og DLFs hovedstyrelse
Thomas Roy Larsen, Langelinieskolen, medlem af KLFs bestyrelse
Fire kandidater til næstformand, hvis ikke vedkommende vælges til formand:
Kjell Nilsson
Thomas Roy Larsen
Inge Thomsen, Skolen på Islands Brygge, medlem af KLFs bestyrelse
Casper Neistrup, TR Vibenshus Skole
Kvindelige kandidater ved valget til KLFs bestyrelse:
Inge Thomsen, hvis ikke valgt til næstformand
Jane Pilegaard, Nørrebro Park Skole, medlem af KLF's bestyrelse
Janne Riise Hansen, Frejaskolen, medlem af KLFs bestyrelse
Eva Stemann Larsen, Sortedamskolen, medlem af KLFs bestyrelse
Katrine Fylking, TR Randersgades Skole
Sussie Johansen, TR Ungdommens Uddannelsesvejledning
Pernille Bendix, Bellahøj Skole
Mandlige kandidater ved valget til KLFs bestyrelse:
Lars Sørensen, hvis ikke valgt til formand
Kjell Nilsson, hvis ikke valgt til formand eller næstformand
Thomas Roy Larsen, hvis ikke valgt til formand eller næstformand
Casper Neistrup, hvis ikke valgt til næstformand
Thomas Poulsen, Grøndalsvængets Skole, medlem af KLFs bestyrelse
Torben Fleckner, TR Øresundsskolen
Peter Bugge, TR Heibergskolen
Peter Jensen, TR Christianshavns Skole
Kandidater til valg som delegeret ved DLFs kongres:
Alle der opnår valg til bestyrelsen eller suppleant har en plads ved DLF-kongressen.
Alle der stiller op til valg til bestyrelsen, undtagen Lars Sørensen, Kjell Nilsson og Thomas Roy Larsen, stiller også op til valg til DLF-kongressen, hvis ikke de bliver valgt til bestyrelsen.
Ud over de bestyrelsesvalgte skal der vælges 5-7 kongresdelegerede afhængigt af, om der er bestyrelsesmedlemmer, der som hovedstyrelsesmedlemmer automatisk har en plads.
Kandidater til en plads ved DLF-kongressen, som ikke stiller op ved KLFs bestyrelsesvalg:
Jessica Uebelin, Nørrebro Park Skole
Mads Peder Søe, TR Fensmarkskolen
Anders Kildahl Juul, TR Charlottegården
Morten Petersen, TR-sup UU-Vejledningen
Johan Elkjær, TR Blågård Skole
Lars Bechager, TR Skolen på Islands Brygge
Peter Viggo Vestergaard, TR-sup Kildevældsskolen
Cristian Einar Borch, TR, Det frie Gymnasium
Karen Hornshøj-Møller, TR, Copenhagen International School
Mette Oksbjerg, Skolen på Islands Brygge
Hannes Dau, Sankt Annæ
Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.
Vær den første til at kommentere