Det blev uden det store valgdrama, da Københavns Lærerforening torsdag eftermiddag fik ny formand. Katrine Fylking stillede op til posten uden modkandidater og er derfor valgt som foreningens nye formand.

Opstillingsgeneralforsamlingen i Københavns Lærerforening var ikke mange minutter gammel før første kandidat til en politisk post i foreningen indtog talerstolen i Kosmopol i Indre by torsdag eftermiddag.

Uden modkandidater til formandsposten blev det 38-årige Katrine Fylking, der blev valgt som Københavns Lærerforenings formand. Hun efterfølger Lars Sørensen, der siden 2018 har stået i spidsen for de københavnske lærere.

Katrine Fylking har indtil i dag været bestyrelsesmedlem i Københavns Lærerforening siden 2018 og medlem af Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse fra 2019.

LÆS OGSÅ: De københavnske lærer har fået ny formand: Vi skal gribe muligheden for indflydelse nu

I sin opstillingstale kom Katrine Fylking ind på regeringens ønske om at frisætte landets skoler. En opgave som både er spændende og som vil kræve hårdt arbejde af alle parter omkring skolen:

”Vi står overfor en omfattende – spændende - opgave med mulighed for store forandringer med regeringens ønske om, at sætte folkeskolen fri fra næsten alle statslige regler. En vigtig erkendelse, at overstyring og kontrol ikke gør noget godt. Der er ingen tvivl om, at det kommer til at betyde hårdt arbejde for os i Københavns Lærerforening – men også muligheder for at rykke på nogle af de centrale dagsordener, som vi har kæmpet for de seneste år.”

Også de stramme økonomiske rammer til at drive skole blev nævnt i Katrine Fylkings tale.

”Den københavnske folkeskole er underfinansieret, og det mærker vi hver dag ude på skolerne. Politikerne skal ikke bare profilere folkeskolen - de skal tage ansvar og prioritere folkeskolen.”

Og så skal der gøres noget for at styrke tillidsrepræsentanternes funktion og skabe grundlag for, at man som tillidsvalgt bliver i opgaven i mange år:

”Tillidsrepræsentanterne har en vigtig og afgørende funktion. De skal uddannes og have lyst til at fortsætte deres hverv i mange år. De skal kunne handle selv. Det kræver, at der er gode vilkår og rammer for arbejdet som tillidsrepræsentant. Vi skal arbejde for, at alle skoler har en velfungerende Faglig Klub, det skaber sammenhængskraft i foreningen og øger vores indflydelsesmuligheder.”

Flere valg skal afgøres

På opstillingsgeneralforsamlingen skal kandidater til formandsposten, næstformand, bestyrelse og som supplerende kongresdelegerede meddele deres kandidatur fra talerstolen. Da der ikke var flere kandidater til formandsposten end Katrine Fylking kan hun ifølge vedtægterne overtage posten i Københavns Lærerforening med det samme.

Tidligere har både næstformand Inge Thomsen og bestyrelsesmedlem Janne Riise Hansen annonceret deres kandidatur til posten som næstformand. Der skal derfor afholdes kampvalg. Valget af næstformand skal afgøres før valget til bestyrelsen og som supplerende kongresdelegeret kan afvikles.

I perioden 23. til 30. marts kan stemmeberettigede medlemmer derfor stemme på deres fortrukne næstformandskandidat. Bestyrelsesvalget og valg af supplerende kongresdelegerede afholdes 1. april til 6. april. Resultaterne af valget kan ses på KLFnet.dk umiddelbart efter valghandlingen afsluttes.

Denne artikel og tilhørende indhold udtrykker ikke nødvendigvis KLF´s synspunkter. Læs mere. 

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.