Der er nok af meninger om skolen, lærerne og eleverne. I en ny podcastserie giver Københavns Lærerforenings formand Katrine Fylking ordet til lærerne, for de ved bedst, hvad der sker i skolen, fortæller hun.

”Det, jeg gerne vil med denne her podcast, er at give lærerne på skolerne ordet i en debat omkring skolen,” siger Katrine Fylking om sine nye podcast Samtaler Om Skolen.

I den første podcastudsendelse tager KLF’s formand lytterne med ud på Grøndalsvængets Skole for at møde lærerne Søren Villumsen og Marie-Cecilie Rosenmeier. Sammen taler de om tidens brandvarme emne, inklusion.

At det netop er lærerne og ikke eksperter, politikere eller forvaltningsfolk er helt bevidst fra Katrine Fylkings side.

”På det politiske niveau kan man ikke alene tage de gode beslutninger, man er nødt til at have lærernes viden og erfaringer i spil. Det er det, jeg tænker, denne her podcast kan hjælpe til,” forklarer hun.

”Det er simpelthen at give ordet frit til nogle lærere om, hvad det er de oplever, og hvad de ser af muligheder for at gøre skolen bedre.” 

Inklusion er et brandvarmt emne

Når omdrejningspunktet for den første udsendelse er inklusion, så skyldes det, ifølge Katrine Fylking, at det ubetinget er det emne, der fylder mest hos lærerne.

”Lærerne vil jo rigtig gerne inkludere alle elever i folkeskolen, men der er noget omkring rammer og vilkår, som presser, og som gør det umuligt at løse den her opgave. Det får man også en klar fornemmelse af, hvis man lytter til lærerne i podcasten. De taler meget ærligt om inklusion, men uden at stigmatisere de elever, der har særlige behov.”

Katrine Fylking håber, at rigtig mange vil tage sig tid til at lytte til podcasten og dermed også lærerne. Hun oplever, at politikerne på Københavns Rådhus er nået dertil i deres erkendelse, at inklusion er et reelt problem for skolen, og at rammerne og vilkårene, som de er lige nu, hæmmer lærerne i at lykkes med inklusionsopgaven.

”Det skal vi handle på,” lyder det fra formand og nu også podcastvært Katrine Fylking.

Du kan høre podcasten i din fortrukne podcastapp (søg på Samtaler Om Skolen eller Københavns Lærerforening) eller lyt i afspilleren herunder.

Fremover vil der komme flere afsnit til podcasten, hvor Katrine Fylking taler om skolen med lærere og andre, der har en rolle omkring skolen. Emnerne kan være alt, der netop spiller en rolle i skolen og har betydning for lærerne.

Denne artikel og tilhørende indhold udtrykker ikke nødvendigvis KLF´s synspunkter. Læs mere. 

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.