Et bredt flertal på Københavns Rådhus indgik tirsdag en aftale om den såkaldte overførselssag, hvor politikerne fordelte de ubrugte midler fra kommunens budget for 2021. Det betød, at et stort millionbeløb er blevet fordelt ud på kommunens mange ressortområder, og i den forbindelse er der afsat lidt over 200 millioner på børne- og ungeområdet, heraf 87 millioner specifikt til skolerne.

Som KLFnet i sidste uge beskrev, havde Københavns Overborgmester Sophie Hæstrup Andersen ønsket at skaffe flere penge til åben skole-projekter, hvilket med den netop indgåede aftale udmønter sig i fire millioner kr. i 2022 og 2023.

”Pengene skal særligt gå til forløb inden for den grønne dagsorden, fordi vi ved, at mange københavnske børn og unge er ivrige efter at gøre en forskel for klimaet. Det skal vi gribe og omfavne i vores folkeskole, så vores børn kan blive en endnu større del af Københavns grønne rejse.” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).

Ifølge aftalen vil der blive sat fokus på, at undervisningen skal kunne rykkes ud af klasselokalerne, og der vil blive oprettet et natur- og miljøcenter ved Damhussøen.

I den forbindelse bliver der også givet penge til at de københavnske folkeskoler kan indgå i undervisningsforløb ude hos byens mange aktører med særlig vægt på den grønne dagsorden.

De mange faglokaler rundt omkring på skolerne får også en håndsrækning: “De fysiske rammer på skolerne skal understøtte ambitionerne for læring. Derfor afsættes der en god pose penge til at udvide og bygge nye faglokaler på byens folkeskoler,” skriver Københavns Kommunes Økonomiforvaltning i en pressemeddelelse.

Der er sat 134,9 millioner af til børn og unge med særlige behov. Det betyder bl.a. at kommunen vil styrke indsatsen for børn, som er ordblinde. Derudover udvides Kirkebjerg Skole med 32 specialpladser ligesom Københavns Kommune også åbner en ny specialdaginstitution på Ragnhildgade.

Denne artikel og tilhørende indhold udtrykker ikke nødvendigvis KLF´s synspunkter. Læs mere. 

 

 

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.