Debatindlægget er udtryk for skribentens egen holdning. Alle kan som udgangspunkt sende debatindlæg til KLFnet.dk's redaktion. Se regler og retningslinjer for debat på KLFnet.dk.
Hvis man lytter lidt til nogle få medlemmers bekymringer i forhold til mit kandidatur, kunne man få det indtryk, at man helst skal være næstformand for at kunne blive valgt som næstformand...
Argumentet kører lidt i ring. Logikken er svær at greje.
Vi har i sidste uge valgt ny formand i Københavns Lærerforening. Katrine Fylking er allerede godt i gang med sit arbejde, og hun gør det helt fantastisk. Vi havde det bedste bestyrelsesmøde i mange år, da vi var samlede i mandags. Og der blev i den grad fyldt ny energi på, for mange af os omkring bordet.
Men fordi Katrine Fylking er ny formand, så mener enkelte kritiske røster, at der logisk også skal være noget erfaring tilbage i den politiske ledelse.
Men er det et argument, man overhovedet kan bruge til noget? Det er vel ikke sådan, at fordi der er valgt en helt ny formand, så SKAL vi genvælge næsteformanden– ellers går det helt galt?
Jeg ser Katrine Fylkings kandidatur og rolle som ny formand, som en fantastisk mulighed for at Københavns Lærerforening kan få en ny, frisk begyndelse. Det er en mulighed for, at vi fremover kan gøre tingene på en meget anderledes måde til gavn for alle medlemmer af KLF. Det er der brug for. Jeg bakker fuldstændig op om Katrine Fylking og det fagpolitiske projekt, hun har skitseret i den seneste tid. Med mig får Katrine Fylking og resten af Københavns Lærerforening en næstformand, der naturligt kan give formanden modspil, men som loyalt vil knokle i samme retning – hele vejen!
Så nu er chancen her endelig for at gøre tingene anderledes på mange områder, end det har været tilfældet de sidste fire år. Vi skal sammen skabe en fagforening, hvor medlemmerne kender os, ved hvad vi står for, arbejder for og kæmper for. En fagforening, hvor medlemmerne ikke kun overfladisk inviteres til at bidrage, men hvor vi tør forvente og er villige til at gøre en stor indsats for, at langt flere tager del i arbejdet henimod vores målsætninger.
Vi skal skabe en inkluderende, ambitiøs og målrettet fagforening med ægte power hele vejen fra medlem til tillidsrepræsentanter og i bestyrelsen. Vi skal igen være en respekteret samarbejdspartner på alle niveauer – både mellem de øvrige fagforeninger og i samarbejdet med forvaltningen og politikerne på rådhuset og på Slotsholmen. KLF kan så meget mere, hvis vi arbejder sammen for det.
Jeg er mere end klar til at medvirke til en helt ny, frisk start i formandskabet i Københavns Lærerforening, og mine evner behøver ingen at bekymre sig om. Jeg har 7 års erfaring med det politiske arbejde i vores forening, og jeg har mine stærke grundværdier solidt plantet i rygsækken, og dem trækker jeg på i alle livets sammenhænge. Jeg er både ordentlig, loyal, ansvarsfuld, vedholden, nysgerrig og målrettet.
Heldigvis er man som politisk valgt i Københavns Lærerforening også rigtig godt stillet med de bedste mennesker omkring sig. Det gælder både de dygtige medarbejdere i sekretariatet, der kender alle arbejdsgangene, når der skal forhandles på rådhuset, men også vores arbejdsomme og pligtopfyldende tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter, der klæder os på til at kunne repræsentere alle medlemmer på bedste vis. Det er alle dem, vi skal gøre en kæmpe indsats for at holde på i mange, mange år.
Så ingen skal være bekymrede!
Jeg ved godt, hvilken hat jeg skal tage på, og hvordan den skal sidde. Og jeg føler mig rigtig godt klædt på til nye tider og nye udfordringer - til gavn for alle medlemmer og vores fagforening.
Links til andre debatindlæg, som jeg har skrevet:
2022:
Fagforeningen handler om DIG - og om OS!
Debat: Pas godt på de nyuddannede - gi' dem en hest!
Inklusion i skolen: Vi kan ikke dele os i to
Medlemsinvolvering skal stå øverst på dagsordenen i KLF
Corona i skolen: Brug dit faglige fællesskab, så vi kan sikre et sundt og sikkert arbejdsmiljø
2021
Skal vi ikke hoppe fra LinkedIn til IRL, Tobias Stax?
Lærernes trivsel skal også prioriteres
Coronatest i arbejdstiden – en ny arbejdsopgave?
Inklusion: De gode løsninger koster penge
Invester permanent i folkeskolen og ikke kun igennem hjælpepakker
2020
Åbent brev til Pernille Rosenkrantz-Theil og Jesper Christensen
København bør også sætte skolerne fri
Derfor stemmer jeg JA – en historie om arbejdstidsaftaler i København
2019
Vores arbejdsmiljø bør vægtes lige så højt som pædagogiske indsatser
Tid til forberedelse af undervisning skal på opgaveoversigten
Skal vi virkelig miste muligheden for spontant at tage klassen med på chokoladefabrik?
2018
2017
Ikke mere konsulentitis – vi ka’ selv!
2016
Shhh – må jeg godt bede om noget arbejdsro
Det fagpolitiske engagement betaler sig
2015
Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.
Vær den første til at kommentere